De S.H.D. doet weer mee…

De muziekfederaties van Dongeradeel Oost en West presenteerden op 9 februari het Van Wieren en Vellinga Solistenconcours 2019 in het gebouw van Opus 3 aan de Parklaan te Dokkum. Deelnemers waren leden van de muziekkorpsen van deze muziekfederaties en van de voormalige federatie Ferwerderadiel.

Er deden in totaal meer dan 65 solisten en groepen mee in 5 categorieën: A-Junioren (t/m 13 jaar) Junioren (14, 15 en 16 jaar) Senioren (17 jaar en ouder) Juniorgroepen en Seniorgroepen. Voor de beide juryleden Arend Gerds en Andries Kramer “een lange maar wel zeer afwisselende en plezierige dag” aldus de heren aan het einde van de middag.

Van onze vereniging deden helaas niet veel solisten mee. Alleen Theresa Groenwold in de categorie Senior speelde op de althobo een Sonate met pianobegeleiding. Ze werd beloond met 48 punten van de jury. Verder deden 2 Seniorgroepen uit onze gelederen mee: 5 Beaufort, deze keer bestaande uit Astrid Schoonbeek op fluit, Theresa Groenwold op hobo, Dieuwke Visscher op klarinet, Femke van der Wal op klarinet en Lisette van de Rijt op fagot. Ze speelden delen uit : Homage to Beatrix Potter van Chr. Fleming. Van de jury ontving de groep 51 punten. Als laatste speelde de houtgroep bestaande uit 12 leden op hobo, klarinet, basklarinet en fagot o.l.v. Dieuwke Visscher het stuk Bare Necessities (Disney) van Roland Kernen. Voor ons jongste lid Femke Holwerda was dit haar debuut op het solistenconcours. Van de jury mocht de groep 48 punten ontvangen.

(tekst: H. Smits)

Houtgroep SHD