Solistenconcours gezamenlijke federaties

Op zaterdag 19 maart jl werd in het Omnium te Dokkum het jaarlijkse solistenconcours van de gezamenlijke federaties gehouden. Er deden in totaal 18 deelnemers mee in de categorieën junior-solisten, senior-solisten en junior- en seniorgroepen.

Onder de deelnemers was SHD-lid Hubert Bakker, die op trompet een nummer van Eric Vloeimans ten gehore bracht, onder piano-begeleiding van Atie van Halderen. Hij behaalde hiermee een verdienstelijke 1e prijs met 48 punten van de jury bestaande uit de heren Andries Kramer en Jappie Kuipers. Het deelnemers veld kende nog wat sterkere solisten want met 54 punten won es-bassist Edwin van der Veen van Excelsior Ferwert de solistenbeker.

Het niveau van alle deelnemers zowel jong als oud lag hoog aldus Hubert. Wij zijn trots dat hij de Stedelijke Harmonie heeft vertegenwoordigd op het solistenconcours. Wellicht een volgende keer weer en dan in gezelschap van meer deelnemers namens de SHD!

foto: Pieter Stenekes