Gezellige ensembleavond

Op donderdag 30 november was alweer de 4e editie van de ensembleavond van de Stedelijke Harmonie. In plaats van samen repeteren, werd er in groepsverband en solistisch opgetreden voor de andere leden en verdere belangstellenden. Er waren deze avond 8 optredens met een heel uiteenlopend karakter. Hier en daar speelde een lid zelfs op een ander instrument dan in de harmonie zoals Hanneke op de piano, en Kees op de waldhoorn. De groepen hadden er stuk voor stuk veel werk van gemaakt, met leuke artiestennamen en bijpassende outfit. De groep De Rovers beet het spits af en liet het publiek meteen meezingen met het nummer The Wild Rover. Verder kwamen High Five, Two Shy, Duo Penotti, 5 Beaufort en de Drie Tenoren voorbij. We zagen t-shirts met een leuke tekst, kersttruien, en ook werd er bij één groep een hele uitleg vooraf over de te spelen muziek gegeven waarbij de jury werd voorzien van een lekker glaasje wijn (nee, geen omkoping)… Het was een gezellige ongedwongen avond waarin er door iedereen enthousiast werd gemusiceerd en er ook veel ruimte was voor humor en hilariteit. Zeker voor herhaling vatbaar!

Uiteindelijk koos de jury, bestaande uit Willy Krol en onze eigen dirigent Jeanette Valkema, voor de Drie Tenoren als winnaar van de dag. Zij mochten de lekkere slagroomtaart mee naar huis nemen.

De publieksjury mocht de wisselprijs uitreiken en deed dit aan het Duo Penotti, moeder Saakje en dochter Janine Uitterdijk op dwarsfluit en viool.

Kijk voor meer foto’s bij Media