Solistenconcours gezamenlijke federaties

Op zaterdag 8 februari was het vanaf 10 uur ’s ochtends een drukte van belang in ’t Omnium aan de Parklaan te Dokkum. Hier werd het solistenconcours van de gezamenlijke federaties Dongeradeel Oost en Noardeast-Fryslân West georganiseerd. Al meteen vanaf de aanvang speelden de deelnemers voor een zaal vol met belangstellend publiek hun van te voren goed ingestudeerde werken.

Voor de Stedelijke Harmonie Dockum hadden zich drie ensembles ingeschreven. Als eerste mocht het klarinetsextet Dieuwke, Susan, Froukje, Jeltsje, Josephina en Greet zich laten horen. In een knap gespeelde Sonatine alla Fanfare van Jan van Beekum speelden ze 47 punten bijelkaar.

’s Middags was het de beurt aan het klarinettrio Dieuwke, Roelien en Femke. Zij speelden het Adagio Sostenuto van Kummer. De jury kende aan hen 52 punten toe, een mooi resultaat.

 

Karin Neinders en Liesbeth de Vries speelden op basklarinet en fagot een drietal duetten uit Flotte Fagotte. Een mooie samenklank op deze lage instrumenten! Ook zij kregen van de jury 47 punten toegekend.

 

Over het algemeen was het een sterk deelnemersveld met een hoge puntennotering. Wat de jury opmerkte was dat naast de jeugd, ook veel volwassen deelnemers meededen aan dit concours. Dit vonden zij een positieve ontwikkeling en ze deden de oproep dit vooral te blijven doen!

(foto’s: Pieter Stenekes)